Hankkeet ovat julkisia

Hankkeilta odotetaan avoimuutta ja toiminnan tuloksien tiedottamista. Hyvin toteutettu viestintä voi avata uusia mahdollisuuksia ja verkostoja.

Hankkeiden viestinnässä noudatetaan tukipäätöksen ehtoja. Muista tallentaa todenteet toteutetuista viestintätoimenpiteistä loppuraportin liitteeksi.

Alla olevista linkeistä löytyvät yleiset viestinnän ohjeet sekä työkalupakki tuensaajan viestinnän avuksi.

Kaikissa hankkeissa käytetään viestinnän yhteydessä pakollisina tunnuksina

1. EU-lippua ja lipun yhteydessä tunnuslausetta "Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto: Eurooppa investoi maaseutualueisiin" tai "Maaseuturahasto" sekä
2. EU LEADER-logoa.

Maaseutuohjelman Maaseutu 2020 -tunnuksen käyttö on pakollista kaikissa julkaisuissa, mutta suositeltavaa myös muissa viestintätoimissa.

Näiden lisäksi tulee käyttää Elävä Kainuu LEADER:in omaa logoa, mikäli tilankäyttö sen sallii. Hanketta hallinnoivan organisaation oma logo/tunnus on luonnollisesti myös hyvä olla mukana, mikäli sellainen on olemassa. Mahdollisuuksien mukaan logot tulisi olla samankokoisia.

Hanketoimijan käsikirjasta löytyy hyviä vinkkejä ja ohjeita hankeviestinnän toteuttamiseen. Alta löytyvät suorat linkit eri logoihin, tiedostomuodon voi useimmissa valita käyttötarkoituksen mukaan sopivimmaksi.

Linkki Maaseuturahaston logoihin

Sivu päivitetty 3.8.2022