Toteutettavuusselvitys (51187), Wild Brown Bear Oy

Hankkeessa selvitetään tulevien investointien suunnitteluun ja toteuttamiseen sekä liiketoiminnan järjestämiseen liittyviä asioita. Lisäksi selvitetään onko eri liiketoiminta-alueiden toteuttaminen järkevää pitää yhden yrityksen alaisuudessa vai olisiko parempi perustaa eri liiketoiminnoille omat yritykset. Tarkoituksena on varmistaa yrityksen oikeansuuntainen kehittäminen ja investointien kohdentaminen.

Kokonaiskustannukset: 28 402,00 euroa
Julkinen tuki (50 %): 14 201,00 euroa
Strategian painopiste: vihreä voima
Alue: Kuhmo

Lisätietoja: Ari Sääski, puh. 040 5469 008
Sähköpostiosoite: ari.saaski@wbb.fi

Wild Brown Bear Oy

Ideat eloon (47265), JoogaTaival

JoogaTaival aloittaa yritystoimintansa Hossan kansallispuistossa ja sen lähialueilla kesällä 2017. JoogaTaipaleen toiminta keskittyy hyvinvointimatkailuun ja hyvinvointikoultukseen. Ideat eloon -hankkeen tavoitteena on kehittää yrityksen imagoa, markkinointia ja viestintää, saada asiantuntia-apua tuotekehitykseen ja tuotteiden testaukseen ja arviointiin sekä hankkia tarvittavaa lisäkoulutusta. Hankkeen kohderyhmänä ovat Hossan kansallispuiston asiakkaat, erityisesti tavoitteena on saada uusia asiakkaita alueelle. Hankkeen kohderyhmään sopivat parhaiten omasta hyvinvoinnistaan ja luonnossa liikkumisesta kiinnostuneet naiset (30-55+) sekä lapsiperheet. Tavoitteena on houkutella myös kansainvälisiä asiakkaita Hossaan. Hankkeen tuotteet ja tuotekehittely yhdistävät luovalla tavalla joogaa, mindfulnessia, luontoyhteysharjoituksia, draama- ja ympäristökasvatusta, suomen kieltä sekä kulttuuria sekä retkeilyä luonnossa eri vuodenaikoina. Hankkeen tavoitteena on saada JoogaTaipaleen toiminta hyvälle, vakaalle alulle alueella, hankkia asiakkaita ja kasvattaa myyntiä sekä tehdä yritystä tunnetuksi - kaikella tapaa siis luoda pohja ja tulevaisuuden toimintaedellytykset yritykselle.

Kokonaiskustannukset: 22 518,53 euroa
Julkinen tuki (100 %): 22 518,53 euroa
Strategian painopiste: siniset ajatukset
Alue: Suomussalmi

Lisätietoja: Saija Taivalmäki, puh. 050 356 2006
Sähköpostiosoite: saija.taivalmaki@gmail.com

www.joogataival.fi

Arctic Finn Water (45114), Arctic Finn Water

Tuoteideana on pakatun lähdeveden tuottaminen omalla brändillään. Vettä myydään Kiinan markkinoille määrätyille kohdeasiakasryhmille. Perustamistuen kokeilurahalla tehdään markkinatutkimus Kiinassa (Shanghai ja Chegdu) koskien lähdevesituotteen vientipotentiaalia.

Kokonaiskustannukset: 10 000,00 euroa
Julkinen tuki (100 %): 10 000,00 euroa
Strategian painopiste: vihreä voima
Alue: Suomussalmi

Lisätietoja: Susanna Holroyd, puh. 041 749 4658
Sähköpostiosoite: skholroyd@hotmail.com

Verkkokaupan ja brändin luominen (48110), HT-Erä Oy

Verkkokauppainvestointi aloittavan kivijalkakaupan rinnalle. Yrityksen asiakaskunnan muodostavat kaikki luonnosta, retkeilystä, kalastuksesta ja metsästyksestä kiinnostuneet henkilöt, heidän koiriaan unohtamatta.

Kokonaiskustannukset: 18 500,00 euroa
Julkinen tuki (35 %): 6 475,00 euroa
Strategian painopiste: vihreä voima
Alue: Sotkamo

Lisätietoja: Teemu Kela, puh. 044 2885 597
Sähköpostiosoite: texsa.kela@hotmail.com

HT-Erä

Satumaan tuotteistaminen elämyskohteeksi (38180), Tmi Seija Juntunen

Ristijärvelle perustettavan Satumaa Elämyskylän rakennuskannasta ja tontista luodaan perustamistuen avulla toiminnallinen ja tarinallistettu kokonaisuus yrityksen uuteen liiketoimintaan liittyen. Yrityksen toiminta laajenee hyvinvointipalvelujen sekä virike- ja virkistystoiminnan tarjoamiseen matkailijoille ja paikallisille. Perustamistuen toimenpiteitä ovat yrityksen palvelukokemuksen tarinallistaminen, piha- ja puitesuunnitelman teko kohteeseen, tarinaindentiteetin visualisoiminen markkinointiviestintään, markkinointisuunnitelma ja monikielinen info www-sivuille.

Kokonaiskustannukset: 6 900,00 euroa
Julkinen tuki (100 %, perustamistuki): 6 900,00 euroa
Strategian painopiste: siniset ajatukset
Alue: Ristijärvi

Lisätietoja: Seija Juntunen, puh. 050 5713 994
Sähköpostiosoite: satumaa999@gmail.com

Liikkuva Spa - Luontaisvoima (33367), Kehomo

Yrittäjä kehittää uusia perinteisin menetelmin toteutettavia hoitomuotoja, joissa on hyödynnetty perimätietoa ja vienankarjalaista historiaa, ja joihin kytkeytyvät luonnontuotteet ja kansanperinteet. Yrittäjä hakee tietotaitoa yritystoiminnan kehittämiseen sekä kotimaasta että Venäjän Karjalasta. Tmi Kehomo profiloidaan ja brändätään perinnehoitoja tarjoavaksi yritykseksi.

Kokonaiskustannukset: 13 322,00 euroa
Julkinen tuki (100 %, perustamistuki): 13 322,00 euroa
Strategian painopiste: vihreä voima
Alue: Sotkamo

Lisätietoja: Kirsi Suutari, puh. 040 7547 903
Sähköpostiosoite: kirsijsuutari@gmail.com

IhanaSoma

Hirsisorvi-Siimes (25293), Holmström Johannes

Investoinnin tavoitteena on laajentaa ja parantaa nykyisin pääasiassa metsätalouteen perustuvaa yritystoimintaa perustamalla hirsiveistämö ja aloittamalla pyöröhirrestä valmistettavien rakennuksien ja rakennelmien valmistaminen. Investointihankkeella hankitaan pyöröhirsien valmistukseen soveltuva hirsisorvi sekä moottorisaha hirsien katkontaan ja viisteiden sekä karaurien sahaukseen.

Kokonaiskustannukset: 8 855,26 euroa
Julkinen tuki (35 %): 3 099,34 euroa
Strategian painopiste: vihreä voima
Alue: Hyrynsalmi

Lisätietoja: Johannes Holmström, puh. 045 1368 233
Sähköpostiosoite: johannes.holmstrom@hotmail.com

Racing Center J.T. (33439), Ukkohallan Matkailupalvelut Oy

Hankkeessa rakennetaan Kainuun ensimmäinen n. 5 km pituinen EK-tasoinen moottoriurheilutalvirata ja asiakastiloiksi kotarakennus kalustoineen sekä investoidaan ajoradan kunnossapidon koneisiin ja asiakkaiden ajovarusteisiin. Ajorataa ja kotarakennusta hyödynnetään ympärivuotisesti. Investoinnin myötä yritys pystyy tarjoamaan uusia ohjelmapalveluja, kohderyhmänä mm. Ukkohallan matkailijat, suomalaiset ja kansainväliset ammattilaiset ja nuoret autourheilijat, ralliautoilusta kiinnostuneet harrastajat, moottorikelkkailusta ja Off Road -autoilusta kiinnostuneet harrastajat, sekä yritysasiakkaat. Tavoitteena on yrityksen liiketoiminnan kasvu sekä kansainvälistyminen.

Kokonaiskustannukset: 34 200,00 euroa
Julkinen tuki (35 %): 11 970,00 euroa
Strategian painopiste: siniset ajatukset
Alue: Hyrynsalmi

Lisätietoja: Jarkko Tolonen, puh. 050 559 8285
Sähköpostiosoite: ump.tolonen@gmail.com

Ohutlevyleikkuri (25102), IK-Peltitarvike Oy

Uuden ohutlevyleikkurin hankkiminen yritykseen peltien leikkausta sekä valmistusta varten. Uudella leikkurilla saadaan kustannussäästöjä nopeammalla valmistusprosessilla. Mittaustarkkuus ja nopeus lisääntyy peltien leikkauksessa, jolla saavutetaan parempi lopputulos myös asiakkaan kannalta. Hankkeen investointeja ovat levyleikkuri ja kompressori sekä koneisiin liittyvät sähkö- ja asennustyöt.

Kokonaiskustannukset: 22 900,00 euroa
Julkinen tuki (35 %): 8 015,00 euroa
Strategian painopiste: siniset ajatukset
Alue: Kuhmo

Lisätietoja: Petri Ikonen, puh. 040 1875 375
Sähköpostiosoite: ik.peltitarvike@gmail.com

IK-Peltitarvike Oy

Ninnimoi Design investointituki (9929), Ninnimoi Design

Yritys hakee investointitukea graafisen suunnittelun ja valokuvauksen ammattilaisvälineistöä varten. Investointeja tarvitaan mm. paino- ja digitaalisten tuotteiden suunnitteluun, sisällöntuotantoon ja yrityksen johtamiseen.

Kokonaiskustannukset: 6 645,12 euroa
Julkinen tuki (35 %): 2 325,79 euroa
Strategian painopiste: siniset ajatukset
Alue: Sotkamo

Lisätietoja: Nina Kohonen, puh. 050 3628 192
Sähköpostiosoite: nina@ninnimoi.fi

Ninnimoi-kauppa

Ninnimoi verkkoalusta (9801), Ninnimoi Design

Ninnimoissa suunnitellaan erilaisia tuotteita arjen ilahduttamiseen sekä juhlahetkien ylistämiseen. Mallistoissa on Suomessa valmistettavia tuotteita, joiden pääasiallisena materiaalina käytetään kierrätysmateriaalia. Valikoima keskittyy ainakin yrityksen alkutaipaleella paperituotteisiin. Hankkeen tavoitteena on kehittää perustettavan yrityksen kotimaisille ja kansainvälisille kuluttaja-asiakkaille liiketoiminnan kasvun myötä skaalautuvia tuotteita sekä verkkokauppa ja markkinointikanavana toimiva blogialusta, joiden välityksellä yrityksellä on mahdollisuus saavuttaa potentiaaliset asiakkaat sijainnista riippumatta kustannustehokkaasti. Hankkeen toimenpiteitä ovat verkkokauppa-alustan toteuttaminen, käännöstyöt, pieninvestointi, korttitelineiden sekä myyntitapahtumien myyntitelineiden suunnittelu ja toteutus sekä verkkokaupan suunnittelu, rakentaminen ja kehitystyö, blogin ilme ja toteutus sekä markkinointi ja tuotekehitys.

Kokonaiskustannukset: 15 626,00 euroa
Julkinen tuki (100%, perustamistuki): 15 626,00 euroa
Strategian painopiste: siniset ajatukset
Alue: Sotkamo

Lisätietoja: Nina Kohonen, puh.050 3628 192
Sähköpostiosoite: nina@ninnimoi.fi

Ninnimoi-kauppa

Liikkuvat LVI-asennukset (32985), Tmi Risto Leinonen

Pitkäaikaisen lvi-kokemuksen omaava asentaja perustaa yrityksen ja tuella varustetaan auto liikkuvaksi lvi-palveluautoksi. Lisäksi hankitaan tarvittava kalustus ja laitteet toimistotilaan. Yritys pystyy tarjoamaan avaimet käteen -periaatteella myös palveluita, joita ei löydy koko Ylä-Kainuusta.

Kokonaiskustannukset: 10 716,00 euroa
Julkinen tuki (35%): 3 750,60 euroa
Strategian painopiste: siniset ajatukset
Alue: Hyrynsalmi

Lisätietoja: Risto Leinonen, puh. 044 553 1311
Sähköpostiosoite: rikeleino@hotmail.fi

LVI-asennukset.fi

Satumaa Elämyskylä (31496), T:mi Seija Juntunen

Ristijärven asemakylässä sijaitseva 1935 rakennettu kiinteistö saneerataan tarinallistetuksi elämyskohteeksi, jossa tuotetaan hyvinvointipalveluita, virike- ja virkistystoimintaa. Kohde toimii myös luovuutta tukevana oppimisympäristönä lapsille. Rakentamisen peruskorjaus sisältää: vesikaton huopakatteen korjauksen ja kermin poiston, vesikaton varusteet, kourut, tikkaat, piipun pellityksen, ovet, ikkunat (vanhaa tyyliä noudattaen), tulisijan, invaluiskan, LVIS- ja keittiökalusteet. Lisäksi tuetaan kone-, laite- ja kalustoinvestointien osalta astianpesukonetta ja JK/PK yhdistelmää.

Kokonaiskustannukset: 39 203,00 euroa
Julkinen tuki (35 %): 13 721,05 euroa
Strategian painopiste: siniset ajatukset
Alue: Ristijärvi

Lisätietoja: Seija Juntunen, puh. 050 5713 994
Sähköpostiosoite: satumaa999@gmail.com

Liikkuva tonttukylä (25290), Silas Tonttukylä

Tuella pitkäaikainen jouluesineitä pohjoissuomalaisesta puusta valmistava käsityöläinen perustaa asiakaskohteisiin siirrettävän "liikkuvan tonttukylän", joka toimii sisustuksena/somisteena sekä myyntipisteenä. Asiakkaina toiset yritykset.

Kokonaiskustannukset: 13 980,00 euroa
Julkinen tuki (35 %): 4 893,00 euroa
Strategian painopiste: siniset ajatukset
Alue: Kuhmo

Lisätiedot: Uwe Sauer, puh. 0400 373 011
Sähköpostiosoite: info@tonttukyla.fi

www.tonttukyla.fi

Joulupukin kirja (31374), Silas Tonttukylä

Hankkeessa toteutetaan ja testataan joulupukin ja tonttujen elämästä kertova personoitava kirja. Idea ja tarve Joulupukin kirjaan on tullut asiakkailta. Koottavuutensa, joustavuudensa, ja personoitavuudensa ansiosta kirjaa voidaan käyttää hyvin monipuolisesti erilaisiin tarkoituksiin, myös julkaisten/jakaen netissä. Asiakkaina esimerkiksi hotellit, matkanjärjestäjät, yritykset, nettikaupat, päiväkodit sekä koti- että ulkomailla.

Kokonaiskustannukset: 5 700,00 euroa
Julkinen tuki (100 %): 5 700,00 euroa
Strategian painopiste: siniset ajatukset
Alue: Kuhmo

Lisätiedot: Uwe Sauer, puh. 0400 373 011
Sähköpostiosoite: info@tonttukyla.fi

www.tonttukyla.fi

Navettarakennuksen saneeraus ruokapalveluyksiköksi (20764), Herkku-Sepät Oy

Vuonna 1978 rakennetun navettarakennuksen muuttaminen ruokapalveluyksiköksi, ateriapalvelun tuotantotilaksi, kurssien ja ohjelmapalveluiden pitopaikaksi sekä pitopalvelukäyttöön.

Kokonaiskustannukset: 132 806,00 euroa
Julkinen tuki (35 %): 46 482,00 euroa
Strategian painopiste: siniset ajatukset
Alue: Sotkamo

Lisätiedot: Mika Seppänen, puh. 040 591 5057
Sähköpostiosoite: mika@sotkamo.net

www.herkkusepat.fi

Vonkan leirintäalueen kehittäminen (18407), Kukka - Posti Maija Juntunen

Hankkeessa on tavoitteena uudistaa ja kehittää Hyrynsalmella sijaitsevan Camping Vonkkan matkailupalveluja. Hankkeessa uudistetaan yrityksen markkinointia opasteiden, esitteiden ja sähköisen mainonnan osalta. Kehittämistuki haetaan toimivan yrityksen perustamistukena.

Kokonaiskustannukset: 5 692,00 euroa
Julkinen tuki (100%): 5 692,00 euroa
Strategian painopiste: vihreä voima
Alue: Hyrynsalmi

Lisätiedot: Maija Juntunen, puh. 040 705 5723
Sähköpostiosoite: maijajuntunen@suomi24.fi

www.campingvonkka.fi

Vonkan investoinnit (17761), Kukka - Posti Maija Juntunen

Hankkeessa on tavoitteena uudistaa ja kehittää Hyrynsalmella sijaitsevan Camping Vonkan matkailupalveluja. Toteutettavia toimenpiteitä ovat vaunualueen kunnostus sekä alueen palvelurakenteiden ja majoitusrakennusten remontoinnit.

Kokonaiskustannukset: 86 085,50 euroa
Julkinen tuki (35 %): 30 129,93 euroa
Strategian painopiste: vihreä voima
Alue: Hyrynsalmi

Lisätiedot: Maija Juntunen, puh. 040 705 5723
Sähköpostiosoite: maijajuntunen@suomi24.fi

www.campingvonkka.fi

KapLis Taiga Spirit (15230), Taiga Spirit

KapLis Taiga Spiritin tavoitteena on lisätä majoituskapasiteettia, parantaa ohjelmapalveluja ja kannattavuutta.

Kokonaiskustannukset: 33 000 euroa
Julkinen tuki (35 %): 11 550 euroa
Strategian painopiste: vihreä voima
Alue: Kuhmo

Lisätiedot: Sabrina Logeais
Sähköpostiosoite: sablgs@hotmail.com

www.taigaspirit.com

Solid Roach Oy Investoinnit (13407), Solid Roach Oy

Solid Roach Oy on syksyllä 2015 perustettu 3D-palvelujen asiantuntija. Yritykseltä saa apua mekaniikkasuunnitteluun, 3D-mallinnukseen aina lopputuotteeksi asti. Hankkeen tarkoitus on luoda Suomussalmelle tarvittavat tilat ja laitteet 3D-tulostamiseen ja oheistoimintoihin. 3D-tulostus tulee lähitulevaisuudessa mullistamaan teollisuuden tuottajien tuotannon nopeudellaan ja ennenkaikkea rajoittamattomalla tarkkuudellaan. Kohderyhminä ovat Kainuun ja koko Suomen teollisuusyritykset ja varaosia ja muita kappaleita tarvitsevat tahot.

Kokonaiskustannukset: 38 722,72 euroa
Julkinen tuki (35 %): 13 552,95 euroa
Strategian painopiste: siniset ajatukset
Alue: Suomussalmi

Lisätiedot: Tatu Torikka, puh. 044 541 0957
Sähköpostiosoite: tatu.torikka@gmail.com

www.solidroach.com

Maanselän Etapin saavutettavuus uudelle tasolle (13642), T:mi Jarmo Immonen

Maaseutumatkailu on aloitettu Etapissa vuonna 1986, ja on toiminut perheen voimin tähän päivään saakka. Jarmo Immonen on ottanut vastuun yrityksestä 2002, jolloin tilalla tehtiin sukupolven vaihdos. Maanselän nettiyhteys (wimax) katkeaa syksyllä 2015. Toimenpiteellä Maanselkään rakennetaan valokuitu, joka on välttämätön yrityksen toiminnalle. Etapin markkinointia kehitetään mm. tienvarsiopastein.

Kokonaiskustannukset: 7 616,13 euroa
Julkinen tuki (35 %): 2 665,64 euroa
Strategian painopiste: vihreä voima
Alue: Sotkamo

Lisätietoja. Jarmo Immonen, puh. 050 599 0592
Sähköpostiosoite: maanselan.etappi@sotkamo.net

www.maaselanetappi.com

Sivu päivitetty 27.7.2017